Tuesday, 5 July 2011

SIGN SESEORANG LELAKI SUKA ANDA

Assalamualaikum semua .

Hari ni , kakak kerek gilaa nak cakap pasal tanda-tanda kalau lelaki tu suka dekat seorang perempuan ni . ( 'KAKAK') Eww . I still muda lagi kayy , *wink . Back to our topic. Setelah I buat research semua , ternyata inilah dia result yang saya dapati .

NERVOUS
Well , kalau nak tahu lelaki tu suka dekat korang semua ke tak , simple . Bila lelaki tu , dia suka dekat someone, dia akan rasa nervous bila dia nak cakap dengan perempuan tu , nak pandang perempuan tu . And sometimes, dia even tak boleh nak cakap dengan  betul . Tergagap-gagap . Itu dah tahap suka gila dah tu. Bila bercakap dengan perempuan yang dia suka , dia akan tersengih-sengih macam kerang busuk , akan mengelakkan diri daripada ber 'eye contact ' dengan girl yang dia suka . Lelaki jenis macam ni , kebanyakkan lebih gemar bertexting daripada face to face . Ye lah kan , boleh control macho . Cehh . Nasib baik macho. :)


LAYAN DENGAN BAIK
Okay , kalau ada boy ni layan korang semua dengan baik gilaa tanpa any reason . Kemungkinan , diaorang ada feeling dekat korang semua . Hihi , suka tak suka tak ? '' Tapi tak semestinya , maybe dia saja nak beramah-mesra dengan semua orang '' . Yeah , well I know , but , lelaki kalau boleh , dia akan sedaya upaya untuk pretend depan perempuan yang di suka tu , bahawa dia lah lelaki paling baik di dunia ni . Nak kasi perempuan tu terpikat la konon . Kan ? See ,sebab tu lah lelaki tu akan layan you all girl the baik . Logic kan ?

EYE CONTACT
Okay girls , jom kita buat satu experiment nak tau crush korang semua dekat korang balik tak ? Okay , bila you all cakap-cakap dengan diorang , pastikan , you all selalu ber 'eye contact ' dengan you all . Andai kata lah kan , both of you terpandang each other , then , si boy ni cepat-cepat alihkan pandangan and pipi dia blushing-blushing sikit. Hahhh ! Itu juga menjadi salah satu kemungkinan bahawa lelaki tu suka dekat you all balik . Tapi , kita tak boleh la nak pakai buat conclusion semudah tu je , bayangkan , lelaki tu memang jenis pemalu , and then bila dia alihkan pandangan bila korang pandai eye contact dengan dia , then teringat pula dekat blog kerek gilaa ni kalau lelaki ni suka kita , dia akan alihkan pandangan bila kita eye contact dengan dia. Tengok-tengok , tanpa disedari , korang ter'syok' sendiri pulak dah . Nanti salah kan siapa ? Salah kan I juga. Tapi salah korang juga , sebelum nak buat experiment ni , buatlah observation dulu . Dah tau lelaki tu jenis pemalu , pandai-pandai la guna cara lain agar tak tersalah faham.

SUKA USIK-USIK ANDA
Ada sebahagian lelaki nak bagi sign dekat perempuan bahawa dia suka dekat girl tu dengan menggunakan taktik usik-usik manja . Anda pernah tak , sorang mamat ni , suka sangat usik-usik anda , buat anda geram . Tapi dalam hati ' malu tapi mahu ' . Kann ? Tau dahh . Tetapi , AWAS ! Sometimes lelaki ni memang suka mengusik , dah memang sifat semula jadi mereka , mereka suka melihat respon daripada kaum hawa ni . Jadi , pandai-pandai you all la nak cari tahu yee . :D

CALLING , TEXTING AND MORE
Bila seseorang lelaki  tu asyik calling korang most everyday for no reason , it means , ada something la tu . Kan ? Hihi . Contohnya , dia akan tanya , buat apa , busy ke , ganggu ke and akan cari more topik supaya conversation korang akan still berlanjutan. Dia juga akan text you all selalu tanya you all buat apa and more.

SENSITIF
Si jejaka akan menjadi seorang yang sensitif secara tiba-tiba. Si jejaka ini akan berubah watak bila bersama dengan anda. Jejaka ini akan sering mudah merajuk , flirty , emosional and more . Macam girl la pula kan ? Siapa kata perempuan je yang mengada-ngada ? Lelaki pon okayy . Peace No War ! ;D

So , the conclusion is banyak cara sebenarnya nak tahu . Kalau I nak jelaskan panjang lebar dekat sini pon takkan habis punya . Sebab lelaki ni memang mahluk Tuhan yang complicated sikit . Hehe . Akhir sekali , I harap post I hari ni sedikit sebanyak boleh tolong you all semua nak tahu kalau crush you all minat you all balik ke tak . GOOD LUCK GIRLS ! :D



No comments:

Post a Comment